SMID - Živimo dediščino

Se ukvarjate z ohranjanjem in predstavljanjem naravne ali kulturne dediščine in iščete nasvet, znanje ali priložnost za sodelovanje? Prišli ste na pravi naslov!

SMID vabi pod svoje okrilje vsa društva, zavode, posameznike in neformalne skupine, ki jih zanima interpretacija dediščine. Članstvo v mreži je brezplačno in dostopno vsem.

Galerija slik

Galerija slik

Naslednji dogodki:
Ta trenutek ni dogodkov

Ponudba dediščinskih skupnosti

SEMENJ250

Števec pogledov vsebine : 218603

Podpišite peticijo

E-gradiva

E-gradiva so zbirka prosto dostopnih dokumentov, člankov in priročnikov povezanih z dediščino in njeno interpretacijo. Namenjena so tako tistim, ki se že ukvarjajo z ohranjanjem in predstavljanjem dediščine, kot tudi tistim, ki se tega šele lotevajo ali pa jih dediščina zanima zgolj ljubiteljsko.

Gradiva so razdeljena v tematske sklope, ki vključujejo tudi povezave na koristne spletne strani. V razdelku O SMID-u lahko najdete več informacij o naši mreži, med drugim tudi strategijo Slovenske mreže za interpretacijo dediščine v slovenskem in angleškem jeziku. V razdelkih Slovenska zakonodaja in Mednarodne konvencije se nahajajo povezave na temeljne pravne akte, ki določajo in usmerjajo ravnanje z naravno in kulturno dediščino.

Vsi, ki predstavljate in posredujete dediščino drugim ali to šele načrtujete, lahko med gradivi najdete praktične priročnike in učbenike tako o interpretiranju in poučevanju o dediščini kot tudi o povezavah med dediščino in turizmom. Več informacij o konkretnih pojavih naravne in kulturne dediščine pa boste našli v zbirkah, enciklopedijah in atlasih, ki so na spletu prosto dostopni vsem.