SMID - Živimo dediščino

Se ukvarjate z ohranjanjem in predstavljanjem naravne ali kulturne dediščine in iščete nasvet, znanje ali priložnost za sodelovanje? Prišli ste na pravi naslov!

SMID vabi pod svoje okrilje vsa društva, zavode, posameznike in neformalne skupine, ki jih zanima interpretacija dediščine. Članstvo v mreži je brezplačno in dostopno vsem.

Galerija slik

Galerija slik

Naslednji dogodki:
Ta trenutek ni dogodkov

Ponudba dediščinskih skupnosti

SEMENJ250

Števec pogledov vsebine : 218590

Podpišite peticijo

O nas

Slovenska mreža za interpretacijo dediščine (SMID) združuje nevladne organizacije, posameznike in neformalne skupine iz vse Slovenije, ki se ukvarjajo z ohranjanjem in predstavljanjem naravne in kulturne dediščine. Začetki delovanja mreže segajo v leto 2007, danes SMID šteje že preko 100 članov.  

SMID podpira samostojno in suvereno delovanje posameznikov in organizacij s področja interpretacije dediščine in vzpostavlja solidarno mrežo članov, ki prispevajo k širjenju informacij, sodelujejo pri pripravi in izvedbi skupnih projektov, se medsebojno podpirajo in si svetujejo. Z izobraževalnimi programi spodbujamo kakovostno in celovito, sodobno in inovativno interpretiranje dediščine. S pripravo predlogov in pobud za spremembe zakonodaje in predpisov s področja dediščine si prizadevamo za izboljšanje pogojev za nevladno delovanje.

Mreža skrbi za boljše povezovanje svojih članov s strokovnimi institucijami (Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Služba za premično dediščino in muzeje, Ministrstvo za kulturo RS), preko vključevanja in navezovanja stikov z drugimi evropskimi in svetovnimi mrežami ter organizacijami (Interpret Europe, Europa Nostra itd.) pa svojim članom omogoča povezovanja in partnerska sodelovanja v mednarodnem prostoru.

Članstvo v mreži je brezplačno in dostopno vsem, ki se ukvarjajo z ohranjanjem in predstavljanjem naravne in kulturne dediščine. Si eden izmed njih? Pridruži se nam!