SMID - Živimo dediščino

Se ukvarjate z ohranjanjem in predstavljanjem naravne ali kulturne dediščine in iščete nasvet, znanje ali priložnost za sodelovanje? Prišli ste na pravi naslov!

SMID vabi pod svoje okrilje vsa društva, zavode, posameznike in neformalne skupine, ki jih zanima interpretacija dediščine. Članstvo v mreži je brezplačno in dostopno vsem.

Galerija slik

Galerija slik

Naslednji dogodki:
Ta trenutek ni dogodkov

Ponudba dediščinskih skupnosti

SEMENJ250

Števec pogledov vsebine : 218607

Podpišite peticijo

Priročnik za rabo Banke turističnih priložnosti Slovenije

BTPSNa Zavodu Novi turizem smo v sklopu svojih aktivnosti v mreži SMID pripravili priročnik za rabo Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS). V njem lahko najdete uporabne informacije o tem, kako vam lahko BTPS pomaga pri uresničevanju vaših (dediščinskih) turističnih zamisli in produktov.

Projekt Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) vse od leta 2006 spodbuja razvoj inovativnega mišljenja in pristopov v slovenskem turizmu. Prioritetna naloga projekta je pospeševanje nadzorovanega pretoka informacij o perspektivnih turističnih idejah z namenom, da se srečajo pravi ljudje in prava sredstva za uresničitev teh idej.
Nosilec projekta je Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (Direktorat za turizem in internacionalizacijo) in Fakulteto za turistične študije Turistica iz Portoroža, zunanji izvajalec vseh BTPS aktivnosti pa je Zavod Novi turizem.

BTPS nudi več oblik pomoči pri uresničevanju zamisli s področja turizma. Do sedaj so se s pomočjo BTPS in njenih mehanizmov, še posebej mehanizma Snovalec, uresničile nekatere zamisli tudi s področja dediščinskega turizma. Veseli smo, da smo lahko s pomočjo finančnega energijskega pologa, ki ga je v vrednosti 40.000€ bruto letno prispevala Slovenska turistična organizacija, pomagali pri uresničitvi zamisli o inovativni prenovi kozolca ter pri vzpostavitvi hišk slovenske Istre.

Mnogo produktov, povezanih z dediščino, je bilo prepoznanih in nagrajenih tudi s sejalcem, nagrado za najbolj inovativne in ustvarjalne turistične dosežke, ki jo od leta 2004 podeljuje Slovenska turistična organizacija. Med nagrajenci lahko najdete zanimive in kvalitetne turistične produkte in storitve, ki se navezujejo na kulturno in naravno dediščino Slovenije.

Dosedanji dosežki potrjujejo, da se tudi v dediščinskem turizmu nahaja velik potencial za preboje na področju turizma, pri čemer pa je prostora za uveljavitev tovrstnih turističnih produktov še kar nekaj. Banka turističnih priložnosti Slovenije vam je lahko v pomoč pri zapolnjevanju tega prostora z ustvarjalnimi in inovativnimi produkti in storitvami, več o tem pa si lahko preberete tudi v omenjenem PRIROČNIKU.