SMID - Živimo dediščino

Se ukvarjate z ohranjanjem in predstavljanjem naravne ali kulturne dediščine in iščete nasvet, znanje ali priložnost za sodelovanje? Prišli ste na pravi naslov!

SMID vabi pod svoje okrilje vsa društva, zavode, posameznike in neformalne skupine, ki jih zanima interpretacija dediščine. Članstvo v mreži je brezplačno in dostopno vsem.

Galerija slik

Galerija slik

Naslednji dogodki:
Ta trenutek ni dogodkov

Ponudba dediščinskih skupnosti

SEMENJ250

Števec pogledov vsebine : 218610

Podpišite peticijo

Jezerski Hram

Zavod Jezerski Hram izvaja svetovanje s področja interpretacije kulturne dediščine, delovanja nevladnih organizacij (vsebine, prijava na razpis) ter delovanja centrov znanja (izobraževalni programi in vodenje). Kot primer dobre prakse s področja interpretiranja naravne in kulturne dediščine vam lahko predstavimo svojo izkušnjo. Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

KUD Ljud

LJUDOVA KULTURNA SVETOVALNICA

Brezplačno svetujemo vsem, ki potrebujejo pomoč pri oblikovanju dogodka, imajo težave pri izpolnjevanju razpisov, se ukvarjajo z interpretacijo dediščine in bi se želeli dodatno izobraževati, pripravljajo festival, oblikujejo izdelke vezane na dediščino, skušajo navezati stik z javnimi institucijami in strokovnimi službami, bi radi razvili svoje ideje, se še ne ukvarjajo z dediščino, pa bi si tega želeli... Ste eden izmed njih? Kontaktirajte nas preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Če se želite praktično preizkusiti v interaktivnem nastopanju in posredovanju, se udeležite brezplačnih odprtih vaj Ljudovega laboratorija, ki potekajo vsak petek ob 16.00 v kletnih prostorih Moderne galerije v Ljubljani. Vabljeni!

Več informacij na spletni strani Ljudove kulturne svetovalnice.

Zavod Novi turizem

Banka turističnih priložnosti

Zavod Novi turizem v imenu Slovenske turistične organizacije, Direktorata za turizem in internacionalizacijo pri Ministrstvu za gospodarstvo in Fakultete za turistične študije Turistice iz Portoroža izvaja aktivnosti za spodbujanje inovativnosti v slovenskem turizmu. Te zajemajo osrednji portal za inovacije v turizmu, Banko turističnih priložnosti Slovenije (www.btps.si), letni razpis za najbolj inovativne turistične dosežke Sejalec, letni razpis za najbolj obetavne ideje s področja turizma Snovalec, BTPS izzive, v sklopu katerih širša javnost rešuje realne probleme slovenskega turizma, in druge sorodne aktivnosti.

V sklopu projekta SMID vsem članom mreže nudimo brezplačna svetovanja s področja inovativnosti v turizmu in (javnih) spodbud/storitev, ki so na voljo za diferenciacijo turistične ponudbe. Več podatkov je na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , v dokumentu Priročnik za rabo BTPS pa boste našli uporabne informacije o tem, kako z Banko turističnih priložnosti Slovenije do uresničitve vaših (dediščinskih) turističnih zamisli in produktov.

Zavod Parnas

Zavod PARNAS izvaja svetovanja s področja delovanja nevladnih organizacij – zasebni zavod (vsebine, prijave na razpise), priprave izobraževalnih programov za različne ciljne skupine ter delovanja dediščinskih skupnosti (enodnevni izobraževalni program).

Na področju interpretacije naravne in kulturne dediščine vam lahko predstavimo lastne izkušnje kot primer dobre prakse.

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.